Tetem organiseert de Maakdag

28 augustus 2021

Maakdag Oyfo Techniekmusem | Creëer je eigen Maak Experience op zaterdag 28 augustus

Tijdens de Maakdagen, die Tetem met haar samenwerkingspartners door heel Twente organiseert, creëer je je eigen Maak Experience. Dit uitdagende programma van ruim twee uur waarin je - in vaste tijdsloten - maak- en programmeerworkshops kan volgen, vindt op 28 augustus 2021 plaats bij Oyfo Techniekmuseum. Zo kun je bij ons een Festive Flashlight of een Lichtpiano maken. Of ontdek een nieuwe wereld door de VR bril.

De workshops
Bij ons kun je drie verschillende workshops volgen:

1. Lichtpiano maken: je gaat aan de slag met kopertape, een knoopbatterij en een RGB LED-lampje. Met deze materialen maak je een stroomkring, waarmee het lampje op gaat lichten als je op de toets drukt. Lees hier meer
  2. Festive Flashlight: je knipt een figuur uit dat jij wilt verwerken in je zaklamp. Dit figuur koppel je vervolgens aan je LED-zaklamp en je figuur zal kleurrijk oplichten! Lees hier meer
  3. Virtual Reality: bouw samen een virtuele wereld. Zet een VR-bril op en treed binnen in een wereld die je zelf kan vormgeven. Lees hier meer

Hoe ziet een Maakdag eruit?

Het programma van de Maakdag bestaat altijd uit drie vaste onderdelen die in elk tijdsslot op dezelfde manier worden doorlopen.

• Bij ontvangst krijg je iets te drinken en ontdek je hoe een 3D geprint chocolaatje wordt gemaakt.
  • Als hoofdonderdeel van de Maakdag volg je daarna een vooraf gekozen maakworkshop van 60 minuten waarin je een nieuwe techniek leert. Elk tijdsslot heeft een eigen leeftijdscategorie met passende maakworkshop, zodat elk kind op zijn eigen niveau een nieuwe maakwereld kan ontdekken.
  • Aansluitend breng je een bezoek aan de Maakcarrousel met een drietal maak-of programmeerworkshops, waar je ter plekke een keuze uit maakt. Meekijken, meedóen en beleven dat is waar het tijdens de Maakdagen om draait!

Creëer je eigen maakwereld tijdens de Maakdag bij Oyfo Techniekmuseum!

Tickets

Bekijk het complete programma via tetem.nl/maakmeemaand. Per tijdslot zijn een beperkt aantal tickets beschikbaar om de Maakdag veilig te laten plaatsvinden. Tickets voor kinderen en jongeren t/m 18 jaar: € 2 p.p. en voor volwassenen: € 3 p.p. Aanmelden voor alle activiteiten is verplicht.

Let op: wil je ook het Techniekmuseum bezoeken? Koop dan hier je tickets voor het museumbezoek. Houd goed in de gaten wanneer jouw geplande activiteit plaats vindt en boek je museumbezoek hier omheen.

MaakMeeMaand gaat fysiek verder met uitdagend zomerprogramma

In mei heeft een succesvol onlineprogramma plaatsgevonden van de MaakMeeMaand. Daarom biedt Tetem, de organisator van de MaakMeeMaand, in juli, augustus en september weer fysieke maakprogramma’s aan in elke Twentse gemeente. De Maakdagen zijn een onderdeel van de MaakMeeMaand welke door de coronamaatregelen verschoven zijn van mei naar juli, augustus en september.