Activiteiten

Dagelijks te bezoeken

AI-Catcher

AI heeft de afgelopen jaren een enorme ontwikkeling doorgemaakt en de mogelijkheden lijken eindeloos. Maar kunnen wij het verschil nog wel zien tussen het werk van echte mensen en AI? En wat betekent deze ontwikkeling voor de kunst? Bezoek de tentoonstelling AI-Catcher en kom erachter!
lees meer
2 oktober 2023

Lezing Judith van Stegeren

Op 2 oktober neemt Judith van Stegeren ons mee in de wereld van AI. Wat zijn de voor- en nadelen van Kunstmatige Intelligentie en wat kunnen we hier zelf van leren? Je hoort het allemaal tijdens haar lezing in onze theaterzaal.
lees meer
7 oktober 2023

KIVI Techniekdoemiddag

Werk samen met een ingenieur aan verschillende opdrachten tijdens de KIVI Techniekdoemiddag bij Oyfo Techniekmuseum.
lees meer
8 oktober

Weekend van de Wetenschap

De natuur is een onuitputtelijke bron van inspiratie om onze uitdagingen op een creatieve manier aan te vliegen. Annemarit van Broekhoven vertelt erover in haar lezing op zondag 8 oktober bij Oyfo.
lees meer
8 oktober

Groot Hengeloos Kinderboekenfestival

Op 8 oktober staat Oyfo bij het Groot Hengeloos Kinderboekenfestival. Kom een pop-up kaart tinkeren, dans mee met het prentenboek van de kinderboekenweek of zing mee met de Oyfo Streetband.
lees meer
15 oktober 2023

Familielezing Bas Haring

Bestaan er straks apparaten die slimmer zijn dan de mens? Bas Haring geeft je het antwoord tijdens zijn familielezing bij Oyfo Techniekmuseum.
lees meer
19 oktober 2023

AI-Smartlappen workshop

Schrijf jij de nieuwste en tofste hit of tranentrekker van 2023? Maak samen met AI je eigen smartlap en zing de sterren van de hemel in de karaoke ronde, tijdens deze AI workshop.
lees meer
5, 12 & 19 november 2023

Oyfo’s kindercolleges

Tijdens een collegereeks van 3 interactieve colleges neemt expert Sanne van Niel je mee op filosofisch onderzoek in de wereld van de maakbare mens.
lees meer
26 oktober

NEMO on Tour

NEMO Science Museum bestaat dit jaar 100 jaar. Dat vieren ze met een Tour door heel Nederland. Op 26 oktober komt NEMO op bezoek bij Oyfo met een speciaal wetenschapsprogramma voor die dag.
lees meer
T/m 12 november 2023

Tentoonstelling bij Oyfo Kunstpodium

Nu te zien: AI-Catcher
AI (Kunstmatige Intelligentie) heeft de afgelopen jaren een enorme ontwikkeling doorgemaakt maar wat betekent dit voor de kunst? Bezoek de tentoonstelling AI-Catcher en zie hoe kunstenaars er mee omgaan. Gaat AI uiteindelijk de kunstenaar vervangen of ontstaat er een nieuwe vorm van creatieve samenwerking tussen mens en machine?
lees meer
Dagelijks te doen

Glijbaan

Een Techniekmuseum met een echte glijbaan! Roetsj vanaf de bovenste verdieping naar beneden en bewonder daar de rest van ons museum.
lees meer
Dagelijks te doen

Oyfo's Museumbingo

Ga als een echte speurder door ons interactieve Techniekmuseum! Zorg dat je de bingokaart vol krijgt door alle opdrachten te doen en ga op onderzoek uit door de verschillende zones!
lees meer
Dagelijks te doen

Thuis aan de slag

Ga thuis aan de slag met leuke activiteiten. Kruip in het brein van een uitvinder en ga op zoek naar een oplossing van zijn probleem of bedenk een manier waarop jij een boodschap over kan brengen.
lees meer
Dagelijks te doen

Word museuminspecteur!

Ben jij niet ouder dan 12 jaar? Word dan museuminspecteur! Bezoek ons museum en kijk goed om je heen. Wat zou jij veranderen als je directeur was? Jij kunt laten weten wat je van ons Techniekmuseum vindt.
lees meer