Plan je bezoek

Toegangsprijzen

 

Vanaf 18 jaar

€12,50

4 - 17 jaar €9,50
Kinderen t/m 3 jaar Gratis

Gezinsdagticket

(toegang voor 2 volwassenen en 2 kinderen

€39,00
Museumkaart Gratis
VriendenLoterij VIP-KAART

Gratis

CJP

€7,50

Oyfo entreekaart / Oyfopas Gratis

FC Twente Kids Club/Young Reds

Gratis
OV-Begeleiderskaart Gratis

Groepstarief

Kom je met een groep van minimaal 10 personen? Neem contact met ons op door te mailen of te bellen naar 074-2430054

 

Koop hier je tickets

Openingstijden

Reguliere openingstijden:

Maandag t/m vrijdag: 10.00 - 21.00 uur

Zaterdag en zondag: 10.00 - 17.00 uur

 

Openingstijden vakanties regio Noord:

Maandag t/m zondag: 10.00 - 17.00 uur

 

Aangepaste openingstijden

Oyfo Techniekmuseum is gesloten op: nieuwjaarsdag, eerste paasdag, Koningsdag, Hemelvaartsdag, eerste pinksterdag, 24 december, eerste kerstdag en oudjaarsdag.

Op de volgende feestdagen is het museum geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur: tweede paasdag, Bevrijdingsdag, tweede pinksterdag en tweede kerstdag.

 

Let op:

Donderdag 28 september: geopend van 10.00 tot 17.00 uuur

Zondag 1 oktober: gesloten

Eten & drinken

Helaas mag je geen meegebrachte etenswaren in het museum opeten. Je kan daarvoor plaatsnemen in onze foyer.

 

Van woensdag t/m zondag (en tijdens de schoolvakanties ook op maandag en dinsdag) kun je vanuit de foyer ook doorlopen naar Lust Bakery & Bistro. Een unieke en kleurrijke plek waar je kan genieten van een lunch, diner of borrel. Heb je voor, tijdens of na je bezoek aan ons museum zin in huisgemaakte pastry, een gezonde lunch of een goed diner, reserveer dan hier vast een tafeltje.

Bekijk hier de meest acutele openingstijden van Lust Bakery & Bistro.

Bereikbaarheid

Je vindt ons interactieve techniekmuseum op het hazemeijercomplex in Hengelo. We zijn zowel met de auto als met het openbaar vervoer eenvoudig te bereiken.

 

Adres

Oyfo Techniekmuseum

Floris Hazemeijerstraat 300

7555 RJ Hengelo

 

 

Met de auto

Wij zijn met de auto goed bereikbaar. Je kunt gratis parkeren op de parkeerplaats van Hazemeijer Hengelo.

 

Lopend vanuit het NS-station

Het museum ligt op 10 minuten loopafstand van het NS- Station Hengelo. Hier vind je de looproute via Google maps.

 

Touringcars

In de binnenstad van Hengelo zijn enkele viaducten te laag voor bussen. Houd hiermee rekening bij het plannen van je route. Let op dat je aan komt rijden via de Boerhaavelaan.

Toegankelijkheid
  • Tegenover het museum bevindt zich een parkeerplaats voor mindervaliden.
  • Het museum is toegankelijk voor mindervaliden.
  • Er is een rolstoel gratis beschikbaar.
  • Op de begane grond bevindt zich een mindervalidentoilet.
  • Het museum is toegankelijk voor doven en slechthorenden; bij sommige objecten wordt gebruik gemaakt van film met voice-over waardoor het voor doven en slechthorenden lastiger kan zijn die specifieke informatie mee te krijgen.
  • Een hulphond is altijd welkom.
Shop

In onze Shop kun je leuke, technische, pakketjes kopen. Ook hebben wij kunst- en designproducten van Nederlandse bodem. We hebben de mooiste cadeaus voor jong en oud. Van sieraden tot woonaccessoires, van kookboeken tot kinderspeelgoed, je vindt hier van alles. Wat de Shop extra bijzonder en leuk maakt? Er zijn van elk product slechts enkele exemplaren.

 

Openingstijden:

Maandag t/m vrijdag: 10.00 - 21.00 uur

Zaterdag en zondag: 10.00 - 17.00 ur

 

Openingstijden vakanties regio Noord:

Maandag t/m zondag: 10.00 - 17.00 uur

 

 

Groepsrondleidingen

Een spontane groepsrondleiding is enkel mogelijk als er voldoende supposten beschikbaar zijn in het museum. Vraag naar de mogelijkheden bij één van onze baliemedewerkers.

Wil je zeker zijn van een groepsrondleiding? Neem voorafgaand aan je bezoek contact op met info@oyfo.nl om te vragen naar de mogelijkheden.

Kinderfeestjes

Op dit moment is het nog niet mogelijk om je kinderfeestje in ons Techniekmuseum te vieren. Op het moment dat we deze activiteiten weer opstarten, melden we het op deze pagina.

Oyfo Kunstpodium

Oyfo Kunstpodium organiseert tentoonstellingen beeldende kunst. Ontwikkelingen op regionaal en landelijk niveau worden in zowel solo- als groepstentoonstellingen onder de aandacht gebracht. Daarnaast legt zij verbanden met domeinen en thema´s die buiten de kunst liggen, met name technologie en cultureel erfgoed. Oyfo Kunstpodium is een kunstpodium waar een breed publiek kennis kan nemen van interessante tentoonstellingen.

 

Ga naar de website van Oyfo Kunstpodium

Veelgestelde vragen

Oyfo Shop

Oyfo Shop

In onze Shop kun je leuke, technische, pakketjes kopen. Ook hebben wij kunst- en designproducten van Nederlandse bodem. We hebben de mooiste cadeaus voor jong en oud. Van sieraden tot woonaccessoires, van kookboeken tot kinderspeelgoed, je vindt hier van alles. Wat de Shop extra bijzonder en leuk maakt? Er zijn van elk product slechts enkele exemplaren.

Is het museum geschikt voor kinderen?

Het museum is bij uitstek geschikt voor kinderen! Kinderen vanaf 4 jaar kunnen zelf op onderzoek uit gaan door de verschillende zones met interactieve spellen. Je kunt zelf machines in beweging zetten en interactieve games spelen. Tijdens de schoolvakanties zijn er diverse activiteiten. Houd onze website in de gaten welke activiteiten dit zijn.

 

Kinderen tot 15 jaar mogen het museum bezoeken met begeleiding van minimaal één volwassene. Boven de 15 jaar mag je zelfstandig het museum bezoeken.

Mogen kinderen het museum alleen bezoeken?

Kinderen tot 15 jaar mogen het museum bezoeken met begeleiding van minimaal één volwassene. Boven de 15 jaar mag je zelfstandig het museum bezoeken.

Wanneer zijn de Maakactiviteiten?

Onze maakactiviteiten zijn er weer in de herfstvakantie. Maar gelukkig kun jij je tot die tijd thuis vermaken met leuke activiteiten! Zo kan je thuis aan de slag een maakactiviteit óf kan je onze online tinkerworkshops terugkijken! Lees hier meer

Kan ik vrijwilliger worden in het museum?

Wij zijn altijd op zoek naar vrijwilligers. Ben je geïnteresseerd om vrijwilliger te worden in ons museum? Bekijk hier welke vrijwilligersfuncties we open hebben staan.

Kan ik stage lopen bij het museum?

Neem contact met ons op om te kijken of er een stageplaats beschikbaar is. Dat kan via telefoonnummer 074-2430054 of via de mail.

Kan ik een ruimte huren in het museum?

Het museum heeft verschillende zalen die te huur zijn voor recepties, jubilea, vergaderingen, en symposia. Maar ook voor teambuildingsbijeenkomsten of bedrijfsuitstapjes. Van kleine ruimtes tot ruimtes voor circa 100 personen. Ook is catering mogelijk. Wil je meer weten, neem dan telefonisch contact op via 074-2430054 of stuur een mail.

Kan ik, als ondernemer, foldermateriaal ontvangen?

Ben jij (recreatie-)ondernemer en wil je graag foldermateriaal ontvangen van Oyfo? We sturen je deze folders graag toe. Een aanvraag kan via de mail. Vermeld hierbij het postadres waar wij het materiaal naar toe mogen sturen.

 

Kan ik op de hoogte blijven over de activiteiten?

Schrijf je hier in op de nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte .