Een collegereeks voor kinderen van 8 tot 12 jaar en verboden voor volwassenen.

 

Kom met ons de zone De maakbare mens in het Oyfo Techniekmuseum onderzoeken! Tijdens een collegereeks van 3 interactieve colleges neemt expert Sanne van Niel je mee op filosofisch onderzoek in de wereld van de maakbare mens.

 

Wat is maakbaarheid? Welke gevolgen heeft dat voor de mens? Wanneer ben je een Cyborg? Welke superkrachten zou jij willen hebben? Tijdens de Oyfo Kindercollege's maken we een reis door de technologie van het nu en nemen een sneak peek in de toekomst. Filosoferen, knutselen, tekenen en bewegen gaan ons helpen een weg door de wereld van de maakbaarheid te denken en om onze vragen over de maakbare mens te doorgronden.

 

Koop je ticket

 

Collegereeks

Kindercollege 1: Wat is maakbaarheid?

5 november 2023 11:00- 12:00 uur

Eén van de zones in het Oyfo Techniekmuseum heet De maakbare mens, maar wat is nou eigenlijk maakbaarheid? Welke invloed heeft dat op de mens? Dit gaan we onderzoeken tijdens dit college. We doen een leuk denkspel en gaan op ontdekking in de zone.

 

Kindercollege 2: Mens of Cyborg?

12 november 2023 11:00- 12:00 uur

Wanneer verandert een mens in een Cyborg? Daar gaan we samen over nadenken tijdens het tweede college. Welke aanpassingen in het lichaam zijn nu allemaal mogelijk? Welke zouden de mens tot robot maken? Welke niet? We maken levensgrote tekeningen van onze Cyborgs. Of zijn we het toch gewoon zelf?

 

Kindercollege 3: Hoe krijg je superkrachten?

19 november 2023 11:00- 12:00 uur

Welke superkracht zou jij wel willen hebben? Wat zou er dan “gemaakt” moeten worden aan jouw lichaam? Wanneer ben jij nog jij? Om onderzoek te doen naar deze vragen trekken we knutselspullen uit de kast om een creatief 3D model van onszelf te maken met onze nieuwe superkracht.

 

Praktische informatie

Datum:

Zondag 5 november

Zondag 12 november

Zondag 19 november

Aanvang: 11.00 uur

Leeftijd: 8 t/m 12 jaar

Kosten: €22,50 per collegereeks

 

Koop hier je ticket

 

 

Je schrijft je in voor de hele reeks van drie colleges. Het is dus niet mogelijk om losse colleges af te nemen. Voor MJU studenten is de museumentree inbegrepen.

 

Ouders/begeleiders krijgen op de dag van het college €2,50 korting op de reguliere entreeprijs met de kortingscode 'collegereeks2023', maar mogen (helaas) niet meedoen aan de colleges.