Thuis aan de slag

 

Ga thuis aan de slag met leuke activiteiten. Kruip in het brein van een uitvinder en ga op zoek naar een oplossing van zijn probleem of bedenk een manier waarop jij een boodschap over kan brengen.

 

De activiteiten zijn gecreëerd in samenwerking met het onderwijs en met experts op het gebied van kunst, wetenschap en technologie. Initiatiefnemers van het project zijn het Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst (LKCA), NEMO Science Museum, kunstenaar Casper de Jong en Oyfo Techniekmuseum. De activiteiten worden gebaseerd op de didactieken Onderzoekend & Ontwerpend Leren, Tinkeren en het creatief proces. Dit project is (mede) mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie.

 

Activiteiten

 

Verstuur een boodschap

Voor: groep 7 en 8

Deze activiteit gaat over het overbrengen van een boodschap. Eerst maak je kennis met non-verbale communicatie door zelf gebaren te verzinnen bij woorden. Daarna ga je een kunstwerk maken die een boodschap overbrengt. Dat kan van alles zijn, en mag zo kort of lang zijn als je zelf wilt. Hier kun je experimenteren met verschillende manieren om dat te doen en met materialen als satéstokjes, karton, papier, enzovoort.

Ga thuis aan de slag!

 

Gelukkig toeval

Voor: groep 1 t/m 8

Hoe ontstaan uitvindingen? Kun je zelf een uitvinder zijn? Ervaar hoe het proces van een uitvinder in elkaar zit en ga het ook zelf uitvinden. Maak een verhalend mediakunstwerk over jouw uitvinding en exposeer het als het klaar is. Er is ook een verdiepingslespakket beschikbaar. Daarmee verdiep jij je in het proces van uitvinden.

Ga thuis aan de slag!