AI-Catcher

Zie jij het verschil?

 

AI heeft de afgelopen jaren een enorme ontwikkeling doorgemaakt en de mogelijkheden lijken eindeloos. Maar kunnen wij het verschil nog wel zien tussen het werk van echte mensen en AI? Bezoek de tentoonstelling AI-Catcher en kom erachter! Leer hoe AI werkt, welke toepassingen er zijn en ontdek zelf hoe moeilijk het kan zijn om het verschil te zien tussen mens en machine.

 

De wereld van Kunstmatige Intelligentie (AI) is enorm populair aan het worden en al bijna niet meer weg te denken in ons leven. Het stelt machines en computers in staat om menselijke taken uit te voeren. Maar wat vinden wij daar nou eigenlijk van?

 

Tentoonstelling

In deze tentoonstelling hebben we gebruik gemaakt van verschillende AI-programma´s, waaronder ChatGPT. Een chatbot die AI-gegenereerde content maakt. Deze slimme computer heeft geleerd om op natuurlijke en nauwkeurige manier teksten te schrijven. Kun jij achterhalen welke teksten wij zelf hebben geschreven en welke er herschreven zijn door ChatGPT?

 

Naast de chatbot hebben we ook gebruik gemaakt van het AI-programma Midjourney voor het genereren van beelden. Je ziet het werk van creatieve, menselijke makers naast het werk van de machine. Aan jou de uitdaging of jij het verschil kan zien.Praktische informatie

Wanneer: deze tentoonstellig is vanaf 22 april t/m 20 augustus te zien

Let op: AI-catcher is op donderdag 6 juli van 13.30 tot 17.30 gesloten
 

Prijs: deze tentoonstelling is gratis te bezoeken, je dient wel een ticket voor het museum te kopen.

 

PS. Wist je dat deze tekst ook met behulp van AI geschreven is?

 

AI-catcher is mede mogelijk gemaakt door Stichting GO Fonds