Techniekdoemiddag bij Oyfo

 

 

Ga tijdens de KIVI Techniekdoemiddag op ontdekkingstocht door ons interactieve museum en werk samen met een ingenieur aan verschillende opdrachten. Op zaterdag 5 oktober organiseren wij samen met KIVI Regio Oost opnieuw deze dag voor kinderen van 4 t/m 12 jaar.

 

In groepjes en onder begeleiding van KIVI-leden werken de kinderen aan verschillende werkstukjes. Daarna kan je in het museum alles te weten komen over stoommachines en smartphones. Over robots en kunst. Over energiebronnen en onze planeet. Kortom, alles over mens en techniek. De kinderen worden ingedeeld op leeftijd en maken de volgende werkstukken:

 

 • Groep 1/2: Auto met elastiek aandrijving
  Alle houten onderdelen zijn al op maat gemaakt, de kinderen zetten het in elkaar. Ze gaan lijmen, monteren en kunnen de auto beschilderen. Op een heuse baan kan er getest worden hoe snel het autootje rijdt.
 • Groep 3/4: Boot met elastiek aandrijving
  De kinderen zetten de onderdelen van een houten bootje in elkaar en zorgen dat hij vooruit kan d.m.v. elastiek aandrijving. Ze gaan zagen, lijmen en monteren. Natuurlijk mag een test in water niet ontbreken!
 • Groep 5/6: Dansende giraf
  Zodra de eenvoudige stroomkring wordt gesloten, danst de giraffe ongecontroleerd heen en weer door de onbalans van het houten wiel. Er moet worden afgetekend, geboord, gebogen en gesoldeerd.
 • Groep 7/8: Windgenerator
  Deze windgenerator maakt op eenvoudige wijze duidelijk hoe door windenergie elektriciteit wordt opgewekt. De kinderen gaan boren, zagen, snijden, schuren/vijlen, lijmen en monteren. Een uitdagende klus!

 

Praktisch

Wanneer: 5 oktober 2024

Tijd: 13.15 - 15.45 uur

Kosten: Voor kinderen € 4,50 inclusief materiaal, een glaasje drinken én rondkijken in het museum. Per kind heeft één volwassen begeleider gratis toegang tot het museum.

Aanmelding: Aanmelden van de kind(eren) kan uiterlijk tot 4 oktober via de KIVI website onder vermelding van naam, voornaam en groep. Toegang uitsluitend met bevestiging van deelname. Vol is vol!


De ouders hoeven zich niet aan te melden via de website.


KIVI

KIVI is de beroepsvereniging van ingenieurs in Nederland. KIVI helpt ingenieurs met het leggen van verbindingen met onderzoek, onderwijs, de samenleving en uiteraard ook met elkaar. Ook helpt KIVI de kwaliteit van onderwijs en onderzoek te waarborgen, het werk en de kennis van ingenieurs in te zetten ten dienste van maatschappelijke vraagstukken en de impact van technologie op de samenleving zichtbaar te maken.