Kunstmatige intelligentie (AI) is niet meer weg te denken uit onze huidige wereld. We maken er volop gebruik van, maar we zijn ook angstig doordat we de gevolgen van AI nog niet kunnen overzien. AI-expert Judith van Stegeren neemt jou op 2 oktober om 20.00 uur mee in de wereld van AI tijdens haar lezing in onze theaterzaal. Wat maakt AI nuttig en hoe maken wij AI zo nuttig mogelijk? Wat maakt AI gevaarlijk en hoe kunnen we ervoor zorgen dat AI ons niet beheerst maar wij AI? Judith leert je de do's and don'ts.

 

AI-systemen zoals ChatGPT gaan niet meer weg uit onze samenleving, dus de beste reactie is: ermee leren omgaan. Naast digitale geletterdheid hebben we ook AI-geletterdheid nodig.
Kortom: we moeten met z'n allen op onderzoek uit. Waar kan je deze technologie allemaal voor gebruiken? In wat voor soort taken is het juist heel slecht? Zijn er ook risico's aan verbonden? Judith komt in gewone taal uitleggen wat ChatGPT (en aanverwanten) nou precies zijn, wat we er mee kunnen en waarom we ons (geen) zorgen moeten maken.


Judith van Stegeren

Judith van Stegeren is onderzoeker en machine learning engineer. In 2022 promoveerde zij aan de Universiteit Twente op het gebied van taaltechnologie. Nu is ze CEO van Datakami, een jong AI-consulting bedrijf dat bedrijven adviseert op het gebied van taalmodellen (large language models) zoals ChatGPT. Het bedrijf werkt samen met startups en venture capital firms van over de hele wereld, en biedt expertise aan technische bedrijven met AI-gerelateerde producten en diensten. Judith wordt regelmatig uitgenodigd om te spreken over nieuwe taaltechnologie, AI in het bedrijfsleven, en de impact van AI op de maatschappij.

 

Lezing

Op 2 oktober komt Judith op een laagdrempelige manier haar kennis over kunstmatige intelligentie delen met ons. Een lezing voor volwassen gericht op de praktische invulling van AI. Wat kan en wat niet en hoe kunnen we dit zo effectief mogelijk gebruiken.

 

Koop hier je ticket

 AI-Catcher

De lezing van Judith van Stegeren sluit aan bij de tijdelijke tentoonstelling AI-Catcher, die nu te zien is bij Oyfo Techniekmuseum. In deze tentoonstelling haken we in op de snelle ontwikkeling die AI (Kunstmatige Intelligentie) doormaakt. Want kunnen wij het verschil nog wel zien tussen het werk van echte mensen en AI? En wat betekent deze ontwikkeling voor de kunst? Je kunt voorafgaand aan de lezing van Judith van Stegeren de tentoonstelling en het techniekmuseum bezoeken.

Lees meer

 

Praktisch

Wanneer: maandag 2 oktober

Inloop: vanaf 19.45 uur

Start lezing: 20.00 uur

Waar: Theaterzaal van Oyfo Techniekmuseum
Kosten: €3.50 inclusief koffie/thee vooraf.

 

Koop hier je ticket

 

 

 

 

AI-Catcher is mede mogelijk gemaakt door Stichting GO Fonds