Workshop: Textielcollage maken

 

In de tentoonstelling Trijp ontdek je hoe dit exclusief soort velours uit Hengelo de textielwereld veroverde en begeerd werd in paleizen, theaters en zelfs de Titanic! In de aansluitende workshop ga jij zelf aan de slag met verschillende soorten textiel en onderzoek je organische vormen en symmetrische patronen. Hierbij mag je ook een eigen stempel uit een stukje linoleum gutsen!

 

Laat je inspireren door de rijke pracht en patronen van trijp tijdens deze gezellige familieworkshop voor iedereen vanaf 5 jaar. Het eindresultaat is een kleurrijk kunstwerk om trots op te zijn!

Tentoonstelling Trijp

Deze workshop sluit aan bij de tentoonstelling Trijp. Deze tentoonstelling vertelt het verhaal over de Hengelosche Trijpweverij (1901 – 2000) en toont parallel daaraan de nieuwe tentoonstelling Felt Sense van de Finse kunstenaar Dafna Maimon.

Tentoonstelling Trijp

Praktische informatie

Wanneer: woensdag 1 & 8 mei

Tijd: deze workshop vindt plaats in diverse rondes:

  • 11.00 - 12.30 uur (deze ronde vindt alleen plaats op woensdag 8 mei)
  • 13.00 - 14.30 uur
  • 15.00 - 16.30 uur

Kosten: €4,50 per persoon

Leeftijd: vanaf 5 jaar. Kinderen van 5 t/m 8 jaar kunnen met 1 volwassen begeleider naar binnen. Kinderen vanaf 9 jaar kunnen zelfstandig aan de slag onder begeleiding van workshopdocent Saskia.

Hoe werkt het: geef bij binnenkomst bij de balie aan dat je graag deel wilt nemen aan deze workshop. Aan de balie kun je een ticket kopen voor het tijdsblok wat jij wilt.

 

Let op, de workshop kan vol zitten. De activiteit kan vooraf niet online gereserveerd worden, alleen op de dag zelf bij de balie. De prijs van de activiteit is exclusief entreeticket. Koop hier je entreetickets