Bezoek Oyfo Techniekmuseum

 

Ontdek Oyfo Techniekmuseum als een ware uitvinder! In de oude fabriek van Hazemeijer in Hengelo ga je op onderzoek uit door de verschillende zones met interactieve spellen, roetsj je van de glijbaan en laat je jouw toekomst voorspellen in de machinehal. Zie hoe onze wereld verandert door technologie. Kom alles te weten over stoommachines en smartphones, robots en kunst, energiebronnen en onze planeet. Kortom, alles over mens en techniek. Doe mee aan onze workshops en activiteiten en verken Oyfo als een ware uitvinder. Niet alleen door te kijken, maar vooral door te doen!

 

Het interactieve Techniekmuseum gaat over wat techniek in het leven betekend. In de oude fabriek van het Hazemeijer gaat het over stoommachines en smartphones, robots en kunst en energiebronnen en de planeet. Kortom, alles over mens en techniek. In de verschillende zondes met interactieve spellen wordt er stil gestaan bij diverse thema’s. Zo wordt er in gegaan op de geschiedenis van Twente en de technische ingenieurs, de creatieve helden van die tijd. Er worden verschillende uitvindingen uitgelicht en in het museum is ook een proceswand te vinden. Door middel van interactieve spellen wordt er alles verteld over het maakproces, van grondstoffen tot eindproduct.

 

Tegenwoordig is iedereen verbonden met elkaar. Er wordt geappt, gesnapchat en getiktokt. Maar vroeger was dat wel anders. In het Techniekmuseum kunnen bezoekers nog ouderwets bellen met elkaar. In het onderzoekstation wordt er ingehaakt op het feit hoe de mens tegenwoordig leeft. Welke gevolgen heeft de consumptiemaatschappij? Als laatste staat ook de Twente textielindustrie centraal! En de oude machines van het Techniekmuseum en het HEIM staan bij elkaar in de Machinehal.