Sustainable Thinking

Hellen van Rees bevindt zich met haar werk op het raakvlak tussen mode, kunst en wetenschap. ze werkt voornamelijk met restmateriaal, gerecyclede materialen en duurzame alternatieven. De jurk Sustainable Thinking is gemaakt van afgedankt textiel met weeffouten. In plaats van te verbloemen geeft Hellen van Rees de weeffouten en prominente plek in het ontwerp. Deze jurk is te zie in de zone Het Atelier bij Oyfo.

Lees hier meer over de jurk.

 

De maker

Hellen van Rees is Fashion & Textile Designer. Zij maakt textiel en mode; ze is een ontwerper die graag ook de grenzen van haar vakgebied opzoekt. Veel van haar projecten zijn gericht op onderzoek naar duurzaamheid en het ontdekken van nieuwe mogelijkheden met textiel. Soms is dat het gebruik van materiaal dat door andere als afval wordt gezien. Een andere keer is dat het verwerken van sensoren en andere technologie in textiel en daar mooie producten mee ontwerpen.

 

Haar ontwerp 'Sustainable Thining' is onderdeel van Oyfo's permanente collectie.

Hellen van Rees maakte voor Oyfo de interactieve installatie ‘Textielfabriek van de toekomst' en is te zin in de zone Het Atelier. Lees hier meer.