On Landscape; Diesel Engines working#1

Veronique Schrama maakt monumentale houtskooltekeningen. De turbines, stoommachines en procestechniek van Stork zijn voor haar een geweldige inspiratiebron.

De tekeningen zijn te zien op de begane grond in de Machinehal.
 

Inspiratie

Binnen haar onderzoek bij Oyfo ligt ook een focus op oorsprong en het kijken naar de onderlinge relaties tussen ‘het wezen’ van de machines, tijd en ruimte. In haar tekeningen weet zij grootheid, gevaar, kracht en het onpersoonlijke van machines, maar ook bewondering voor het menselijk vernuft te raken.

 

De maker

Het monumentale werk van Veronique Schrama toont complexe industriële omgevingen met alleen machines als inwoners. Zij is gefascineerd door deze landschappen die zijn opgebouwd uit beton, asfalt, containers en fabrieken. Een realiteit waarin het kunstmatige het natuurlijke heeft overwonnen. Door te focussen op dit landschap en de manier waarop het functioneert en evolueert, hoopt zij te ontdekken wat de hiërarchie is, te onderzoeken of er een ideologie achter steekt, hoe het zich gedraagt en in staat is te overleven.

 

Over de kunstopdrachten

Oyfo heeft vijf kunstenaars een opdracht gegeven om werk te ontwikkelen en uit te voeren die verband houden met de objecten en verhaallijn in het Techniekmuseum. De resultaten van deze opdrachten worden in het Techniekmuseum en het Kunstpodium opgesteld.

 

Het werk van Veronique Schrama is mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Mondriaan Fonds.

 

 

https://www.veroniqueschrama.nl/