“Hallo is daar iemand?” Om vroeger contact met iemand te krijgen, had je geduld nodig. Een brief deed er dagen of zelfs weken over. Als je met iemand wilde bellen, moest je doorverbonden worden door de telefoniste. Inmiddels zijn we gewend geraakt aan het continu met elkaar verbonden zijn. We appen, snapchatten en tiktokken de hele dag door. We zijn massaal verbonden en tegelijkertijd op onszelf. Duik eens in de wereld van vroeger en probeer eens écht contact met elkaar te krijgen.
 

Heb jij wel door dat je de hele dag in verbinding bent? Onze digitale leefwereld is als een spiegelpaleis. Big Brother zit op de rand van je bed en wil alles van je weten, wat je doet of laat en wie je vrienden zijn. Op parkeerplaatsen of langs de weg doen beveiligingscamera´s de rest. Je wordt overal bekeken.
 

Onze apparaten zijn ook continu verbonden. Het internet maakt directe toegang tot winkels, vakantieparken en weerstations mogelijk. En dat heeft een keerzijde: alles wordt vastgelegd. We worden 24/7 in de gaten gehouden.