Hoe zou het zijn als er in de toekomst apparaten bestaan die slimmer zijn dan mensen? En zijn die machines dan echt slim of nep slim? Bas Haring weet als geen ander hoe kunstmatige intelligentie werkt en is op 15 oktober bij Oyfo Techniekmuseum om van alles over dit onderwerp te vertellen tijdens zijn familielezing.

 

Op zondag 15 oktober komt Bas Haring, onder andere maker van het BNN-programma Proefkonijnen en hoogleraar van de Universiteit Leiden, bij Oyfo Techniekmusem om ons mee te nemen in de wereld van kunstmatige intelligentie. Bas heeft verschillende (kinder)boeken geschreven en is gepromoveerd in kunstmatige intelligentie. Hij komt tijdens zijn lezing vertellen over het nut en voordeel van kunstmatige intelligentie. Welke wereld gaat er voor ons open en is dat dan allemaal positief?

 

"Op een frisse en toegankelijke manier probeer ik wetenschap en filosofie zo uit te leggen dat 't begrijpbaar wordt voor Jan en alleman."

 

Lezing

De lezing van Bas is in principe toegankelijk voor iedereen, maar zal vooral voor kinderen vanaf 7 jaar interessant zijn om aan deel te nemen. Kinderen kunnen samen met hun volwassen/begeleiders luisteren naar wat Bas te vertellen heeft. De lezing duurt ongeveer een half uur en vindt deze zondag twee keer plaats in de theaterzaal van Oyfo. De lezingen vinden plaats om 16.00 en 16.50 uur plaats. Vooraf reserveren is helaas niet mogelijk, maar vol = vol.

 

AI-Catcher

De lezing van Bas Haring sluit aan bij de tijdelijke tentoonstelling AI-Catcher, die nu te zien is bij Oyfo Techniekmuseum. In deze tentoonstelling haken we in op de snelle ontwikkeling die AI (Kunstmatige Intelligentie) doormaakt. Want kunnen wij het verschil nog wel zien tussen het werk van echte mensen en AI? En wat betekent deze ontwikkeling voor de kunst? Je kunt voorafgaand aan de lezing van Bas de tentoonstelling en het techniekmuseum bezoeken.

Lees meer

Praktisch

Wanneer: zondag 15 oktober.
Tijd:

  • 16.00 tot 16.40 uur
  • 16.50 tot 17.30 uur

Voor wie: voor iedereen, maar vooral voor kinderen vanaf 7 jaar
Kosten: de lezing is gratis, je dient wel een ticket (of museumjaarkaart) voor het museum te hebben

 

Let op: reserveren voor deze lezing is niet mogelijk, maar vol = vol

 

AI-Catcher is mede mogelijk gemaakt door Stichting GO Fonds