NEMO Science Tour

Hoe blijft een vliegtuig in de lucht? Waarom verandert het geluid van een auto als hij je voorbijrijdt? Kun je een raket lanceren met een fietspomp? Ontdek het in de verrassende en interactieve NEMO Science Tour. In 20 minuten zie je spectaculaire experimenten die jong én oud verwonderen, uitdagen om mee te doen en vooral: nieuwsgierig maken!

 

NEMO Science Museum, hét wetenschapsmuseum in Amsterdam, viert dit jaar het 100-jarig bestaan met een groot jubileumprogramma. Met als thema Nederland Nieuwgierig brengt NEMO zowel binnen als buiten de museummuren een ode aan de nieuwsgierigheid en roept op tot het stellen van vragen. Een van de onderdelen van het feestelijke programma is de NEMO Science Tour. Met een verrassend en interactief programma reist NEMO dit najaar door heel Nederland. Op 26 oktober strijkt NEMO neer bij Oyfo Techniekmuseum met een wetenschappelijk programma voor de hele familie.
 

Zelf een brandende vraag? Lever hem in bij de tour.

 

 

Praktisch

Datum: donderdag 26 oktober

Tijd: van 10.00 tot 17.00 uur

Kosten: Deelname is gratis, wel dien je (vooraf) entreetickets te kopen.

Let op, de demonstratie kan vol zitten en kan vooraf niet gereserveerd worden. De demonstratie wordt meerdere keren herhaald.