Oyfo bij Krang Festival

26 mei 2022

Kom op donderdag 26 mei langs bij onze Oyfo-tent op het KRANG festival bij de Houtmaat in Hengelo. De gehele dag zijn er verschillende activiteiten en workshops waaraan jij kunt deelnemen. Of jij nu van kunst, techniek, muziek of dans houdt, aan alles is gedacht! Om 11 uur trappen de Big Bandits af met een optreden op het gazon op de Speelweide. Om 12 uur volgt hier een optreden van de Big Bang.

Big Bandits & Big Bang op de Speelweide

Om 11 uur geeft de Big Bandits een optreden op de Speelweide. Om 12 uur volgt de Big Bang met een optreden op deze zelfde Speelweide. Beide bands worden begeleid door trompetdocent Anne-Marie ten Heggeler.

In de Oyfo-tent worden een drietal activiteiten aangeboden:

Maak je eigen stempel

Van 11.00 - 17.00 uur

Maak met verschillende materialen je eigen hoogdruk. Je gaat vormen knippen van de verschillende materialen en deze vormen plak je op een ander stuk karton (je printplaat). Rol inkt over de geplakte vormen. Druk een vel papier boven op de ingerolde vormen en maak een afdruk.

Kinetisch zand

Van 11.00 - 20.00 uur

Met Kinetisch Zand kun je alle kanten op. Je kunt het gebruiken om mee te kleien, bouwen, stempelen en vormpjes te maken. Het zand lijkt bijna te leven als je ermee speelt! Het zand is heerlijk zacht en zeer kneedbaar waardoor het zich erg goed leent voor een leuke activiteit.

Tinkeren

Van 12.00 - 18.00 uur

Tijdens het Tinkeren maak je je eigen bewegende voertuig of object. Tijdens de workshop ga je experimenteren, ontwerpen, maken, spelen en werken met verschillende materialen. Zo ontdek jij welke materialen je het beste kunt gebruiken en hoe je ze gebruikt.

Buiten de tent vinden er 2 workshops plaats:

Dans

Tijdens de dansworkshop op het KRANG festival gaat er vooral lekker gedansd worden en maken we samen heel veel plezier! De workshop wordt begonnen met een warming-up en daarna word je een klein stukje dans aangeleerd. Er wordt afgesloten met een leuk dansspelletje. Vind jij dansen leuk en wil jij lekker dansen en je dansmoves laten zien? Doe dan vooral mee! De workshop duurt 30 minuten en vindt plaats op de volgende tijdstippen: 14.30 – 15.00 & 15.30 – 16.00.

Muziek

Tijdens de muziekworkshop wordt er een keukenorkest gemaakt! Met potten en pannen, lepels en ander keukengerei wordt er op zoek gegaan naar spannende klanken. Doe jij mee? De workshop duurt 30 minuten en vindt plaats op de volgende tijdstippen: 12.00 – 12.30 & 13.30 – 14.00.

Praktisch:

Datum: Hemelvaartsdag 26 mei; 11.00 - 20.00 uur

Entree: Gratis

Locatie: Stadspark Weusthag – Buitenplaats De Houtmaat, Houtmaatweg 9, 7556 PC Hengelo

Parkeren: kom op de fiets! Er zijn verschillende fietsenstallingen waar je je fiets kwijt kunt. Mocht je met de auto komen, dan betaal je € 5,- per auto.

Bekijk hier de website van KRANG voor meer informatie en het gehele programma.