Maker Festival Twente

22 mei 2022

De 9e editie van het Maker Festival Twente (MFT) belooft een uniek familiefestival én een waar makers festijn te worden! Het Maakdag Festival gaat in mei on tour door Twente en strijkt op zondag 22 mei neer in Oyfo Techniekmuseum. Dus kom die dag naar het museum en volg in verschillende labs digitale, creatieve en uitdagende maakactiviteiten en ontdek nieuwe maakwerelden.

 

Onder begeleiding van professionele techniekcoaches of makers stap je - van 11:00 - 15:00 uur - in een wereld van maken, ontwerpen, programmeren, kunst, media en theater. En je ontdekt wat Twente te bieden heeft als innovatieve Maakregio door kennis te maken met lokale bedrijven en onderwijsinstellingen.

 

CREËER JE EIGEN MAAKEXPERIENCE

Breng een bezoek aan het MaakLab en experimenteer met creatieve (maak)technieken zoals de nieuwste Make-It techniekkit Hankamp Gears Ros van Twente of maak een instrument van restafval. Leer in het FilmLab hoe je een 360 graden film maakt of bezoek het RobotLab waar deelnemers (vanaf 3 jaar) een van de slimme robots kunnen programmeren. Creëer in het MediaLab je eigen verhaal met de digitale installaties Mijn Lijn of Terra Nova. Ontdek welke technieken en maakprocessen in het onderwijs en het Twentse bedrijfsleven worden gebruikt én praat met de experts in het KennisLab!

 

MaakLab: in het MaakLab maak je je eigen instrument van restafval of ontdek je met behulp van een van de Make-It techniekpakketjes en houten bouwsets nieuwe technieken.

RobotLab: leer programmeren met robots Cubetto, mTiny, Cozmo of Ozobot. Geef de robots via verschillende programmeertechnieken opdrachten en zet ze in beweging!

FilmLab: creëer je eigen film of verhaal met een 360 graden camera of stopmotion programma, maak een tekenanimatie of leer werken met Augmented Reality.

MediaLab: bezoek de digitale speeltuin en beleef interactieve installaties van creatieve makers zoals kunstenaar Merlin Marski en Nou & Herkauw. Kom spelen met de digitale kunstwerken en dompel je onder in nieuwe ervaringen.

KennisLab: maak kennis met wat Twente als innovatieve Maakregio allemaal te bieden heeft. Professionals van (lokale) bedrijven of onderwijsinstellingen laten je zien en ervaren hoe maaktechnieken worden gebruikt in hun werksituatie.

WAAG | 11:00 -12:30 uur: Van welke planeet B droom jij, stel dat je helemaal opnieuw zou kunnen beginnen? Werk het samen uit met Waag door mee te doen aan de stoelendans met een twist, verzamel ideeën uit de zeepkisten-talk en bedenk een bordspel met eigen regels.

 

Praktisch

Wanneer: zondag 22 mei

Tijd: 11.00 - 16.00 uur

Ticket: koop je museumticket aan de balie en je kunt vrij rondlopen door het museum en deelnemen aan het Maakdag Festival. Voor de techniekpakketjes en verbruiksmateriaal voor de dingen die je kan maken in het MaakLab vragen we een vergoeding van €3 per kitje.

 

Bekijk hier het volledige programma van het Maker Festival Twente.