Oyfo en Rabobank samen op onderzoek naar het eten van de toekomst

24 maart 2021

Basisschoolleerlingen van groep 6 krijgen van Oyfo Techniekmuseum en de Rabobank dit voorjaar de mogelijkheid om oplossingen te verzinnen voor uitdagingen op het gebied van voedselvoorziening. Voor deze leerlingen wordt er een complete online les ontwikkeld gericht op het eten van de toekomst.

 

Het afgelopen jaar zijn de leerlingen van groep 6 in het werkgebied van Rabobank Centraal Twente door Oyfo en de Rabobank uitgenodigd in het Techniekmuseum om daar aan een schoolproject mee te doen. Een project met een museumbezoek van twee uur waarbij de leerlingen opdrachten doen in het museum en actief bezig zijn tijdens een techniekworkshop met als thema ‘Wat eten we in 2050?’. Met technologie als rode draad; slimme technieken in voedselland, van boerderij tot supermarkt.

 

Door de coronamaatregelen zijn een groot gedeelte van deze bezoeken in het water gevallen. Oyfo Techniekmuseum en de Rabobank komen daarom dit voorjaar met een online variant. Daarmee kunnen leerlingen en leerkrachten met dit thema op een leuke, educatieve manier en coronaproof in hun eigen klas aan de slag. Het digitale lesprogramma is hiermee niet alleen geschikt voor scholen uit de regio, maar heeft de potentie om landelijk ingezet te worden. Vanaf september zijn alle leerlingen hopelijk weer welkom in het vernieuwde Techniekmuseum.

 

In 2019 zijn Oyfo en de Rabobank een partnership aangegaan. Dit partnership is nu verlengd, daarmee gaan de Rabobank en Oyfo de komende 5 jaar op maatschappelijk gebied met elkaar samenwerken. Het schoolproject ‘Wat eten we in 2050?’ is onderdeel van deze samenwerking. Maar daar blijft het niet bij. Beide partijen zijn nu aan het inventariseren wat er gezamenlijk georganiseerd kan worden tijdens de officiële opening van Oyfo in september dit jaar. Daarnaast wordt gezamenlijk een nieuwe, educatieve pop-up trailer ingezet tijdens toekomstige evenementen.