Bezoekersinformatie

Coronamaatregelen
 • Tickets kunnen alleen online gereserveerd worden. Met jouw online ticket voor een bepaalde starttijd ben je verzekerd van de mogelijkheid om het museum veilig te bezoeken.
 • Het tonen van een coronatoegangsbewijs (CTB) is verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder. Het coronatoegangsbewijs wordt door medewerkers aan de balie gescand en het ID-bewijs wordt gecontroleerd. De controle van het ID-bewijs geldt vanaf 14 jaar oud.
 • Bezoekers uit landen waar geen EU Digitaal Corona Certificaat wordt gebruikt, moeten zich vooraf testen via Testen voor Toegang en hun resultaat in CoronaCheck omzetten in een coronabewijs.
 • Om je bezoek veilig en verantwoord te laten zijn, is het belangrijk dat je 1,5 meter afstand houdt tot andere gezelschappen.
 • Het dragen van een mondkapje is verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder.
 • Ga niet van huis bij gezondheidsklachten.
 • Volg altijd de hygiënemaatregelen.
 • Kinderen jonger dan 15 jaar moeten door een volwassene worden begeleid.
 • Volg altijd de aanwijzingen van medewerkers en vrijwilligers van het museum.
 • Gereserveerde tickets worden helaas niet geretourneerd. Je kunt jouw ticket door ons laten omboeken naar een ander moment. Neem contact op via info@oyfo.nl of door te bellen naar 074-2430054.

Lees hier het protocol van de Museumvereniging van 28 november 2021

Lees de uitgebreide bezoekersvoorwaarden.

Toegangsprijzen

 

Kinderen t/m 3 jaar Gratis
4 - 17 jaar €9,50
Vanaf 18 jaar €12,50
CJP €7,50

Museumkaart

Gratis

VriendenLoterij VIP-KAART

Neem t/m 28 feb. 3 introducés mee per BGL-VIP kaart max. 4 tickets

Gratis
OV-Begeleiderskaart Gratis
ANWB Entreekaart Gratis

 

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 10.00 - 21.00 uur

Zaterdag en zondag: 10.00 - 17.00 uur

 

Openingstijden vakanties regio Noord:

Maandag t/m zondag: 10.00 - 17.00 uur

Locatie

Oyfo Techniekmuseum

Floris Hazemeijerstraat 300

7555 RJ Hengelo

 

 

Parkeren

Je kunt het museum zowel met de auto als met het openbaar vervoer eenvoudig bereiken. Er is voldoende parkeerruimte. Het museum ligt op 10 minuten loopafstand van het NS- Station Hengelo.

 

Parkeren

Je kunt gratis parkeren op de parkeerplaats van Hazemeijer Hengelo.

 

Lopend vanuit het NS-station

Hier vind je de looproute via Google maps.

 

Met de touringcar

In de binnenstad van Hengelo zijn enkele viaducten te laag voor bussen. Houd hiermee rekening bij het plannen van je route. Let op dat je aan komt rijden via de Boerhaavelaan.

Groepsrondleidingen

Op dit moment vinden er geen groepsrondleidingen plaats. Op het moment dat we deze activiteiten weer opstarten, melden we het op deze pagina.

Kinderfeestjes

Op dit moment is het nog niet mogelijk om je kinderfeestje in ons Techniekmuseum te vieren. Op het moment dat we deze activiteiten weer opstarten, melden we het op deze pagina.

Shop

In onze Shop kun je leuke, technische, pakketjes kopen. Ook hebben wij kunst- en designproducten van Nederlandse bodem. We hebben de mooiste cadeaus voor jong en oud. Van sieraden tot woonaccessoires, van kookboeken tot kinderspeelgoed, je vindt hier van alles. Wat de Shop extra bijzonder en leuk maakt? Er zijn van elk product slechts enkele exemplaren.

 

Openingstijden:

Maandag t/m vrijdag: 10.00 - 21.00 uur

Zaterdag en zondag: 10.00 - 17.00 uur

 

Openingstijden vakanties regio Noord:

Maandag t/m zondag: 10.00 - 17.00 uur

Lust, Bakery & Bistro

Naast ons museum vind je Lust, Bakery & Bistro. Een unieke en kleurrijke plek waar je kan genieten van de meest kleurrijke gerechten. Heb je voor, tijdens of na je bezoek aan ons museum zin in huisgemaakte pastry, een gezonde lunch of een goede steak, reserveer dan vast een tafeltje.

 

In verband met de coronamaatregelen is Lust, Bakery & Bistro gesloten tot en met 25 januari.

 

Wil je al dit lekkers komen proeven of meer informatie? Ga naar www.lusthengelo.nl.

Toegankelijkheid
 • Tegenover het museum bevindt zich een parkeerplaats voor mindervaliden.
 • Het museum is toegankelijk voor mindervaliden.
 • Er is een rolstoel gratis beschikbaar.
 • Op de begane grond bevindt zich een mindervalidentoilet.
 • Het museum is toegankelijk voor doven en slechthorenden; bij sommige objecten wordt gebruik gemaakt van film met voice-over waardoor het voor doven en slechthorenden lastiger kan zijn die specifieke informatie mee te krijgen.
 • Een hulphond is altijd welkom.
Oyfo Kunstpodium

Zaal Zuid kunstpodium gaat op de nieuwe locatie van Oyfo verder onder de naam Oyfo Kunstpodium. Vanaf 18 september is in het Kunstpodium de installatie BROM te zien van Mariska de Groot.

 

Oyfo Kunstpodium organiseert tentoonstellingen beeldende kunst. Ontwikkelingen op regionaal en landelijk niveau worden in zowel solo- als groepstentoonstellingen onder de aandacht gebracht. Daarnaast legt zij verbanden met domeinen en thema´s die buiten de kunst liggen, met name technologie en cultureel erfgoed.

 

Rondom de tentoonstellingen worden prikkelende educatieve programma’s voor het basis- en voortgezet onderwijs ontwikkeld die passen in de verschillende leerlijnen. Een educatief programma dat aansluit op 'Cultuureducatie met Kwaliteit'.

 

Oyfo Kunstpodium is een kunstpodium waar een breed publiek kennis kan nemen van interessante tentoonstellingen.

 

Ga naar de website van Oyfo Kunstpodium

Veelgestelde vragen

Is het museum geschikt voor kinderen?

Het museum is bij uitstek geschikt voor kinderen! Je gaat op onderzoek uit door de verschillende zones met interactieve spellen. Je kunt zelf machines in beweging zetten en interactieve games spelen. Tijdens de schoolvakanties zijn er diverse activiteiten. Houd onze website in de gaten welke activiteiten dit zijn.

Vanaf welke leeftijd is het museum geschikt?

Het museum is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.

Mogen kinderen het museum alleen bezoeken?

Kinderen tot 15 jaar mogen het museum bezoeken met begeleiding van minimaal één volwassene. Boven de 15 jaar mag je zelfstandig het museum bezoeken.

Wanneer zijn de Maakactiviteiten?

Onza maakactiviteiten zijn er weer in de voorjaarsvakantie. Maar gelukkig kun jij je tot die tijd thuis vermaken met leuke activiteiten! Zo kan je thuis aan de slag een maakactiviteit óf kan je onze online tinkerworkshops terugkijken! Lees hier meer

Hoe lang kan ik mij vermaken in het museum?

Een bezoek duurt gemiddeld 2 tot 2½ uur. Is er een extra activiteit in bijvoorbeeld de vakantie of een speciale programmering, dan ben je langer bezig.

Mogen we onze meegebrachte lunch in het museum eten?

Helaas mag je geen meegebrachte etenswaren in het museum opeten. Je mag daarvoor wel plaatsnemen in de foyer. Vanuit de foyer kun je ook doorlopen naar Lust, Bistroy & Bakery. Een unieke en kleurrijke plek waar je kunt genieten van de meest kleurrijke gerechten.

 

In verband met de coronamaatregelen is Lust, Bakery & Bistro gesloten tot en met 25 januari.

Kan ik vrijwilliger worden in het museum?

Wij zijn altijd op zoek naar vrijwilligers. Ben je geïnteresseerd om vrijwilliger te worden in ons museum? Bekijk hier welke vrijwilligersfuncties we open hebben staan.

Kan ik stage lopen bij het museum?

Neem contact met ons op om te kijken of er een stageplaats beschikbaar is. Dat kan via telefoonnummer 074-2430054 of via de mail.

Kan ik een ruimte huren in het museum?

Het museum heeft verschillende zalen die te huur zijn voor recepties, jubilea, vergaderingen, en symposia. Maar ook voor teambuildingsbijeenkomsten of bedrijfsuitstapjes. Van kleine ruimtes tot ruimtes voor circa 100 personen. Ook is catering mogelijk. Wil je meer weten, neem dan telefonisch contact op via 074-2430054 of stuur een mail.

Kan ik, als ondernemer, foldermateriaal ontvangen?

Ben jij (recreatie-)ondernemer en wil je graag foldermateriaal ontvangen van Oyfo? We sturen je deze folders graag toe. Een aanvraag kan via de mail. Vermeld hierbij het postadres waar wij het materiaal naar toe mogen sturen.

 

Kan ik op de hoogte blijven over de activiteiten?

Schrijf je hier in op de nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte .

Kan ik met mijn museumkaart naar binnen?

Ja, bij ons kan je met je museumkaart gratis naar binnen. Let er wel op dat je voor je bezoek aan ons Techniekmuseum een ticket moet reserveren. Plan je bezoek en koop hier een ticket met tijdslot. Dit tijdslot bepaalt je aankomst bij de entree. Vervolgens geef je aan met hoeveel museumkaarten je komt. Per museumkaart kan er één persoon naar binnen.

 

Wil je ook een museumkaart aanschaffen? Klik dan hier en bestel hem online